Zelf meubels maken

Het zelf maken van meubels is eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Wat heb je ervoor nodig? In eerste instantie een goed plan om een meubel te maken, zet dit plan op papier en maak er een bouwtekening van. Aan de hand van deze tekening kan je te werk gaan, maar ook al eventuele knelpunten van je plan te weten komen. Het gebeurt vaak dat mensen uit hun hoofd aan de slag gaan en op problemen stuiten, omdat het in de praktijk toch anders blijkt te zijn dan in hun hoofd. Door alles op papier te zetten wordt dit voorkomen.

Vervolgens kan je gaan bepalen welke materialen je wilt gaan gebruiken voor het maken van je meubel. Wordt het een project volledig van 1 materiaal? Bijvoorbeeld een houten tafel. Of wordt het een project met meerdere materialen? Bijvoorbeeld een tafel met een glazen blad en een houten onderstel. Wanneer het ontwerp helemaal klaar is kan het praktische gedeelte beginnen.

Hiervoor zijn gereedschappen nodig, het zagen, schuren, schroeven en lijmen zal nu beginnen. In dit deel van het proces zal uw meubelstuk pas echt vorm krijgen. Doorloop dit proces voorzichtig en ga secuur te werk, zorg ervoor dat je geen stappen over het hoofd zit. Eenmaal bevestigd is het lastig om sommige materialen los te krijgen en bestaat de kans dat je van begin af aan moet beginnen.

Nadat alles in elkaar zit is het nog belangrijk om de afwerking goed te doen. Houten meubelen dienen geschuurd te worden en behandeld te worden met olie of was. Dit zorgt ervoor dat uw meubels langer mee kunnen. Met deze tips kunt u, uw eigen gewenste meubel op maat maken.

Leave a Reply