Werk en privé combineren

Of het nu komt dat steeds meer mensen thuis werken of dat de behoefte om thuis te kunnen werken steeds meer toeneemt. In ieder geval zien we een verandering op het gebied van meubels. De grens tussen kantoormeubelen en meubelen voor thuis vervaagt steeds meer. Kantoren worden geïntegreerd in het interieur en steeds vaker staan er huiskamermeubelen in het kantoor. De mooiste combinaties staan hier op een rijjte.

strakke kantoorruimte Wat we steeds vaker terug zien komen in (kleine) kantoorruimtes is de strakke vormgeving. Zoals je op deze foto kunt zien is er een kleine werkruimte gemaakt in de slaapkamer, waarbij een vast kleurenpallet is aangehouden. Doordat hier en daar toch wat persoonlijke accenten zijn aangebracht heeft het minder een statisch kantoorgevoel. Hierdoor kun je dit kleine kantoortje gemakkelijk in de slaapkamer plaatsen.

kantoor met veel houten accentenEen andere trend is de rustieke omgeving. Hierbij wordt er veel gebruik gemaakt van diverse soorten hout om een wat warmere uitstraling te krijgen. Helemaal in een interieur waar veel gebruik gemaakt wordt van hout is dit een mooie toevoeging. Zo lopen interieur en kantoor vloeiend samen. De combinatie hout en staal wordt ook vaak gemaakt, om een wat meer industriële uitstraling te krijgen. Afhankelijk van het interieur of de sfeer die gecreëerd moet worden kan gekozen worden voor donker hout, of juist licht hout.

kantoor thuis Tot slot zien we steeds vaker in kantoren banken en grote stoelen staan. Doordat er gebruik gemaakt wordt van stoffen meubelstukken wordt het geheel al wat warmer. Het heeft dan niet de strakke uitstraling, maar juist een open en warme sfeer. Veel kantoorpanden proberen deze sfeer uit te stralen, zodat werknemers zich op hun gemak voelen. Voor een kantoor in huis is dit ook een prima oplossing.

Leave a Reply