Oud hout verzamelen

Staat die ene houten tafel al jarenlang in de schuur? Of heeft u nog wat oude stoeltjes gemaakt van sloophout? Gooi ze niet weg, want het is dit jaar weer de meubeltrend. Simplistische meubelen met een verhaal, een karakteristieke uitstraling of die een bepaalde uniekheid hebben: dat is in 2014 weer helemaal in.

houten eettafelDe unieke uitstraling die hout kan hebben zorgt automatisch voor een sfeerverhoging in uw interieur. De zichtbare nerven, de versleten plekken of de imperfecties in het hout: het zorgt er allemaal voor dat het meubelstuk er karakteristiek uit ziet. Bovendien wordt oud hout alleen maar mooier met de jaren en heeft het weinig onderhoud nodig. Plastic meubelen daarentegen kunt u bijna na een jaar alweer de deur uit doen.

Wellicht komt deze meubeltrend door een sociale trend die steeds vaker opgepikt wordt: er is weer behoefte aan vroeger. De houten keukentafel waar oma nog aan gekleurd heeft, een tafel die generaties lang meegaat en nooit lelijk wordt. U kunt natuurlijk ook zelf een ambachtelijk gemaakte tafel kopen en zelf uw herinneringen creëren.

Een andere trend die meespeelt is dat we steeds duurzamer worden. We vinden het steeds belangrijker om duurzame producten te kopen, waar onze meubelen natuurlijk een onderdeel van zijn. De spaarlamp doet langzamerhand al zijn intrede in de meeste huishoudens, maar nu mogen ook gerecycelde producten gezien worden. Hetzelfde geldt voor hout: of het nu gerecycled is of op een goede manier gekapt, het past perfect binnen deze trend.

Gooi die leuke houten stoeltjes dus nog niet weg, maar wees er creatief mee. Hout hoeft niet perse een robuuste uitstraling te hebben: gooi er een lekker zacht kleed overheen of een paar mooie kussentjes en het ziet er al meteen anders uit. Het is het jaar van het mixen en matchen, dus u kunt het zo hard of zo zacht maken als u zelf wil.

Leave a Reply