De opvallendste design meubelstukken

Wat een huis speciaal maakt is wat je er zelf in zet. Jouw huis is een reflectie van eigen persoonlijkheid, maar vooral van smaak. Het is daarom extra leuk om er bijzondere meubelstukken in te zetten en deze te integreren in het interieur. Wij hebben een paar opvallende meubelstukken uitgekozen om je wellicht wat inspiratie te geven.

designstoel Als je aan designmeubelstukken denkt, denk je al snel aan bijzonder vormgegeven meubelen. Soms is al het praktische verdwenen en blijft er enkel een kunstwerk over. Niet elk meubelstuk hoeft echter onpraktisch te zijn, er zijn genoeg meubelen die zowel design, als praktisch zijn. Een voorbeeld hiervan is deze Oekraïense lounge chair. Hij ziet er super stoer uit en tegelijkertijd heerlijk om in te zitten. Met een variatie van kussens zou de stoel in elk interieur tot zijn recht komen.

Een ander vooroordeel over design meubelstukken is dat ze vaak strak vormgegeven zijn. Deels is dat waar, maar er zijn ook veel designers die gebruik maken van wat zachtere materialen, zoals bijvoorbeeld hout en stof.

design lampNatuurlijk is de wereld van designmeubelen groter dan alleen stoelen of banken. Zo is deze lamp, die licht naar achter gebogen staat, ook heel origineel en makkelijk thuis neer te zetten. Zo trekt het niet alle aandacht, maar heb je toch een eye-catcher in je kamer staan. Lampen zijn wat dat betreft makkelijk om mee te starten als je een designstuk wil toevoegen aan het interieur. Bovendien zijn lampen altijd een goede toevoeging aan de inrichting, immers is licht altijd voordelig voor de gehele uitstraling.

glazen salontafelEn wat dacht je bijvoorbeeld van deze glazen salontafel? Een veelvoorkomend meubelstuk getransformeerd tot iets bijzonders. Weer eens wat anders dan je standaard glazen salontafel en door de zwarte onderkant kun je het makkelijk bij van alles combineren. De truc is ook om wellicht wat koele en koude designstukken te combineren met warmere meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan een bruine lederen bank of comfortabele fauteuils. Zolang het iets is wat echt bij jou past, kan alles gebruikt worden.

Leave a Reply