Meubel onderhoud

Bij de aanschaf van uw meubels ziet alles er nog piekfijn uit. De meubels zijn nog nieuw en u kunt genieten van de frisse en gave aanblik van uw bank of tafel. Maar dan, na enige tijd van gebruik komen er vlekken, krasjes of plooien op uw nieuwe interieur en ziet alles er niet meer zo nieuw uit als het in eerste instantie was. Misschien wel belangrijker dan het materiaal van uw meubelen is het juiste onderhoud voor deze meubelen. Door het regelmatig en goed onderhouden blijft uw interieur er vele malen langer goed uitzien dan als u uw meubelen laat verstoffen. Hieronder enkele tips voor het onderhoud van verschillende materialen.

Meubels

Meubels

Leer

Het onderhoud van leer heeft niet veel voeten in de aarde. Regelmatig afnemen met een schone en vochtige doek is het advies en verder dient het leer twee maal per jaar ingesmeerd te worden met specifieke ledercrème. Indien u het leer in de buurt van een warmtebron hebt gestationeerd, dient dit onderhoud geïntensiveerd te worden.

Meubelstoffen

Bij meubelstoffen is het van belang dat de oppervlakte gevrijwaard blijft van stof- of vuildeeltjes. Dit kunt u in eerste instantievoorkomen door het regelmatig stofzuigen van het meubilair. Daarnaast raden wij aan eens in de twee weken uw meubels af te nemen met een vochtige theedoek. Let erop dat bij dit afnemen het vocht niet in de stof gaat zitten, het gaat slechts om het afnemen van het vuil, zoals lichaamsvetten en -zouten. Om verkleuring op meubelen te voorkomen, is het ook belangrijk de meubelstukken niet in direct daglicht te zetten, dit werkt plaatselijke verkleuring in de hand. Ook een vaste zitplek kan zorgen voor verkleuring en vervorming op een specifieke plek, wissel uw zitplek dan ook regelmatig af.

Leave a Reply