Meer sfeer in je woonkamer

Ben je blij met je huis maar blijf je het gevoel hebben dat er iets ontbreekt? Dan is het mogelijk een stukje sfeer die je mist. Als je je huis binnenkomt moet het voelen als thuiskomen, daarom geven we je in deze blog vijf tips om je woonkamer een stukje gezelliger te maken!

Foto’s

Misschien heel cliché, maar foto’s van je familie, vrienden of je huisdieren doen het altijd goed. Ze herinneren je aan leuke tijden en versieren je muren, kastjes of tafeltjes. Foto’s kun je plaatsen in fotolijstjes, maar ook op canvas, staal of hout. Tegenwoordig kun je overal bedrukkingen op laten maken. Wil je echt over de top gaan, dan is het ook mogelijk om een mooie foto op fotobehang te laten drukken. Zorg dan wel dat dit niet de hele ruimte domineert.

Planten

Plantjes zien er leuk uit, geven kleur en zorgen ook nog dat de CO2 in je woonkamer weer omgezet wordt in zuurstof. Het enige wat je één keer per week of per twee weken moet doen, is een beetje water geven. Planten zijn er in allerlei soorten en maten en dus kun je zelf helemaal losgaan met je persoonlijke plantenvoorkeuren. Vind je het lastig om planten levend te houden? Tegenwoordig is er een breed aanbod van hele realistisch nagemaakte nepplanten die jouw woonkamer kunnen opfleuren.

Sfeerlicht en kaarsjes

Waarschijnlijk sta je er niet zo snel bij stil, maar licht is ontzettend sfeerbepalend. Wanneer je fel wit licht in je woonkamer hebt zal er sneller een ongezellige uitstraling ontstaan. Een dimlicht doet het altijd goed wanneer je een romantische ambiance wilt creëren. Daarnaast kun je ook variëren met verschillende lampenkappen die de felheid van het lichtbolletje verzachten. Een vintage of oude lamp voegt ook altijd sfeer toe! Wanneer je alle lichten gedimd hebt kun je nog wat kaarsjes aansteken. Dit kunnen grote geurkaarsen zijn, maar zelfs kleine waxinelichtjes hebben al een leuk effect!

Kussens en plaids

Met een aantal vrolijke sierkussens en een kleedje over de leuning van de bank of van de stoel maak je meteen sfeer. Daarnaast kan je deze makkelijk afwisselen en geeft het wat extra kleur aan de ruimte. Het brengt beweging in je interieur waardoor het meteen een beetje gezelliger wordt. Daarnaast is het ook heerlijk om weg te kruipen onder een warme plaid!

Muziek

Tot slot is een muziekje op de achtergrond ook altijd een goeie toevoeging aan de sfeer. Met rustgevende piano- of saxofoonmuziek creëer je een complete comfortabele ambiance waar je heerlijk mee kunt thuiskomen.

Leave a Reply