Interieur kleur 2018

Wat wordt de kleur van 2018?

Ga je binnenkort verhuizen? Of speel je al een tijdje met het idee om je woonkamer aan te pakken? Dan ben je precies op tijd! De woon-kleur van het jaar 2018 is namelijk net vastgesteld en zal iedereen bevallen. De kleur is het beste te omschrijven als grijsroze met een tint van beige. Deze zachte kleur is overal toepasbaar, waardoor hij waarschijnlijk veel zal gaan voorkomen in 2018.

Naam en combinaties

De kleur van 2018 wordt, volgens VT Wonen en Wonen online, Heart Wood. Bij deze kleurensamenstelling hoort een kleurenpalet met nog vier kleuren die samengesteld is door Heleen van Gent. Hieronder vallen zachte tinten grijs en roze, variërende tinten blauw, inktblauw en paars met als toevoeging een mildere cacao kleur. U kunt deze kleuren naar eigen invulling combineren om een hip doch rustgevend effect te creëren in welke kamer dan ook.

Een kleine verandering is ook een verandering

Wanneer u denkt aan het veranderen van uw interieur, denkt u waarschijnlijk al snel aan een drastische verandering als het verven of opnieuw behangen van de muren en het ophangen van nieuwe gordijnen. Maar een nieuwe set bij elkaar passende meubels kunnen ook een grote verandering brengen. Neem bijvoorbeeld het bankstel in de woonkamer. Naast dat het belangrijk is dat hij comfortabel zit (en ligt), wil het oog ook wat. Voordat u zomaar een bankstel koopt dat voldoet aan het comfort en aan de afmetingen van uw woonkamer, zet dan even voor uzelf op een rijtje welke kleuren u zou willen.

Combineren kan je leren

Besluit u te kiezen voor het Heart Wood palet, ga dan na welke combinatie van kleuren u wilt gaan toepassen. Is de muur al grijsblauw, kies dan een wat lichtere kleur bankstel. Zorg daarbij ook dat de overige meubels, zoals de lamp, de stoelen, de kasten en de tafels in dezelfde stijl zijn. Wanneer alles in hetzelfde kleurenpalet past zult u zien dat uw woonkamer een oase van rust wordt, waar u heerlijk kan genieten van uw gezin of van een boekje op de bank!

Leave a Reply